Foto: Eirik Børseth

Marja Lisa Thomasson møter vi i hovedrollen i forestillingen ”Tjidtjie” (mamma) som har urpremiere 29 juli under Olavfestdagene i Trondheim i år. Hun har alltid drømt om å bli skuespiller selv om om hun har vært litt ubesluttsom til tider. Hun studerer nå andre året med teaterproduksjon- og skuespillerfag ved teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag som nå er en del av Nord universitet. Tidligere har hun vært elev ved linja skuespillerteknikk på Danvik folkehøgskole i Drammen. Deretter gikk ferden videre til Stockholms Elementära Teaterskola før hun året etter fikk praksisplass på Åarjelhsaemien Teatere.

 

Tidligere har Marja Lisa hatt roller i forestillingene;

¨Där stjärnan bor”, et samarbeid mellom Åarjelhsaemien Teatere, Bro mellom kulturer og Nord-Trøndelag teater.

”Mun leat duhát jagi/ jag är tusen år” produsert av Giron Sámi Teáhter, Det Samiske Nasjonalteateret Beaivvaš, Dramaten, Norrbottensmusiken og Norrlandsoperan.

”Rebella Hex” som er en forestilling som har blitt spilt hver sommer i Namsskogan Familiepark siden 2008, hvor Marja Lisa har spilt Mikkelita Fjellrev i 2015 og 2016.

Da hun spilte i Rebella Hex var det Ane Aass fra Rohde&Aass produksjoner som var regissør og som nå har regien i Tjidtjie. Marja Lisa er glad for å få muligheten til å jobbe sammen med Ane igjen. Det er også spesielt å jobbe med et slikt tema da Marja Lisa selv har bodd på internat og kan kjenne seg igjen i visse partier. Stykket handler mye om lengsel og følelsen av å bli forlatt, noe som er universelt og som hun tror mange vil kjenne seg igjen i.

Hun mener det er viktig at denne delen av historien kommer frem og blir fortalt, for det er så få som har kjennskap til dette temaet og hva som har hendt så tett opp mot nåtiden. De tidligere flyttsameskolene senere kalt internatskole har vært en del av assimileringen av saemieh (samer) og det er et stort overgrep som er gjort fra statens side. Men forestillingen er ikke bare tung, den viser også kjærligheten til fjellet.

Vi gleder oss til å se denne forestillingen! For billetter trykk her.

2017-06-01T06:54:59+00:00 torsdag 1. juni 2017|