På bildet fra venstre;Ronny Klausen (lyd,) Tage Vedal (trommer), Hans Christian Digermul (keyboard), Haukur Gunnarsson (regissør), Marte Fjellheim Sarre (Tjeskie), Hilde Stensland (Plupp), Isak Kåsmo Adriansen (Slamma). Tekniker Kjell Vestermo var ikke tilstede når bildet ble tatt.
Foto: Leammuid Biret Rávdná

Onsdag 15 november var det teppefall for Plupp- akte joejkespïele, en jojkikal i Blackboxen på Nordland Teater her på Mo. Det var en fin avslutning på en to uker lang DKS-Turné og de barna som så forestillingen ble helt trollbundet, ja, for ikke å glemme de voksne også. Min egen sønn som snart er to og et halvt år satt på en egen stol med store øyne og forsvant inn i Plupps verden sammen med Tjeskie, Slamma og de andre dyrene. Det var litt skummelt da lyden av duvrie kom, men det gikk bra når han så at tjidtjie (mamma) satt ved siden av han, da forsvant han inn i det igjen. Etter at forestillingen var ferdig og skuespillere og musikere hadde kommet ut for å bukke to ganger, og tilskuerne begynte å reise seg satt min sønn på snart to og et halvt år fortsatt på stolen, trollbundet, og ventet på neste episode. Både barn og voksne fikk mulighet til å hilse og ta bilde sammen med både Plupp, Slamma og Tjeskie, noe som var stor stas for de fleste. Noe bilde hadde imidlertid ikke min sønn tid til, men et raskt «hei» fikk han presset inn før han skulle hjem og sove. Både min sønn, hans tjidtjie-aahka og tjidtjie-aajja og jeg kunne konstaterte at Plupp luste lij! (Plupp var artig!)

På turneen var det over 1400 skoleelever på Sør-Helgeland som fikk mulighet til å se denne fantastiske forestillingen. Både elever og lærere har vært fornøyd og imponert over forestillingen.

Nå ønsker vi Plupp og hans venner lykke til videre på ferden til Sverige, måtte det gå like bra der!

-Leisa

2017-11-21T09:46:08+00:00tirsdag 21. november 2017|