Vaajesh Puka-Puka

Forestilling med en herlig blanding av tradisjonell maori og samisk joik/sang og fortellinger.

Til Vinterlysfestivalen kommer den Maoriske talskvinnen Erena Rhöse fra Aotearoa/New Zealand for å opptre sammen med Åarjelhsaemien Teatere/Sydsamisk teater. Erena er Hapi Hou Tau Arohanui/Doctor of Maori Traditional Medicine, datter av høvdingen Ngati Kahungunu, Raukawa og medlem av kongefamilien fra Waikatostammen. Hun er kjent verden over som talskvinne for jordens minoriteter og urfolk, noe som har ført til invitasjoner og møter med blant annet med Paven og Dalai Lama.

I en felles formidling av gamle fortellinger og kulturuttrykk, får publikum, i et enkelt møte, oppleve hvordan den samiske verdensbildet speiler seg i Erenas tradisjon. Vi søker bevisst etter gamle historier som kommuniserer med hverandre, sanger og mytiske figurer med et felles filosofisk innhold.

Hvordan ser vi på os selve og på verden? Hvordan ser vi på dem som har levet før oss- våres forfedre? Og hvordan ønsker vi å bli omtalt, den dagen vi selv går inn i forfedrenes verld?

Medvirkende:
Erena Rasfield Rhöse er maori og medisinkvinne. Hapi Hou Tau Arohanui, fra Aotearoa/New zeeland. Hun er en sterk bærere og formidler av sitt folks tradisjon, sang, dans og fortelling.
Cecilia Persson, sørsamisk skuespiller, dramatiker og joiker i fra Jämtland på svensk side. For tiden er hun teatersjef på Åarjelhsaemien teatere.

2016-02-01T11:59:30+00:00 mandag 1. februar 2016|