Dette er vår andre fortellerteater om Staaloe.

Denne gangen er det en liten samejente som må bekjempe  Staaloe og hans  kone Rovtege for å redde seg selv og sitt folk. Staaloe er sterk og dum.  Rovtege er ond og har et sugerør som hun kan suge livet ut av folk.  Den lille samejenta er smart og lur.

Staaloe er en sentral mytologisk skikkelse i samisk fortellertradisjon. Han representerer alle menneskelige svakheter som vi skal lære å håndtere som barn. Derfor brukes han som representant for kaos-kreftene i verden. Samtidig er han en av «de andre», de som kommer uten i fra og ikke forstår noe om samisk natur og tradisjon.

Med denne forestillingen om den blodtørstige Staaloe og hans onde kone, ønsker vi å gi vårt bidrag til å holde den samiske fortellertradisjonen ved live.  Nå maner vi frem kjempene for å lære folkevett og forstand – Sápmis største fiender og blodsugere!

 

«Suksess med engasjerende teater under Vrimmelfestivalen. Grusomt bra om trollet Staaloe». Skriver Tor martin Årseth, Namdalsavisa  om den første av våre forestillinger  om Staaloe.

 

Fortellerteater for barn 6-12 år

Medvirkende: Marianne Kappfjell

Manus: Marianne Kappfjell

Dramaturg/ Regi: Mette Brantzeg

Dukkemaker: Grete Larsen

Kostyme: Kari Britt Nilsen

Foto: Bjørn Leirvik

2019-06-06T10:24:38+00:00torsdag 14. februar 2019|